Prije / poslije: Stvorite spremište u malom studiju

Kada Cyril Rheims redizajnira stambene planove, njegov je cilj maksimalno iskoristiti prostor

U Ovom Članku:

Francuski arhitekt Cyril Rheims poznat je po svom znanju u razvoju malih prostora. Njegove platforme, modularna skladišta i ultra minimalistički ormari već su se dokazali mnogim pojedincima. Ušteda prostora jedan je od glavnih izazova našeg desetljeća, tako da vlasnici studija i malih stanova sada moraju koristiti mnoge trikove za pohranu svojih stvari bez zadiranja u životni prostor. Upravo u tom pogledu Nicolas, mladi stanovnik grada, pozvao je Cyrila Rheimsa na obnovu pariškog studija. Objašnjenja u slikama.

Iskoristite površinu tla

Prije / poslije: Stvorite spremište u malom studiju: malom

prije : Kada je Nicolas kupio ovaj 24m2 koji se nalazi u prizemlju, izgled prostora nije baš po volji: malom studiju nedostaje svjetla, ali i funkcionalnosti. Osim ova dva glavna nedostatka, drugi aspekti moraju biti u potpunosti redizajnirani: stil stana, potpuno odsutan jer se stanovi kupuju "u vlastitom soku" i nedostatak prostora za pohranu. Nicolas želi mjesto za život na granici između hotelske sobe i klasičnog apartmana, gdje se svaki objekt može pohraniti u svakoj diskreciji. Stoga poziva arhitekta Cyrila Rheimsa da reorganizira svoj studio i donese mu suvremeni dodir koji mu nedostaje.

Prije / poslije: Stvorite spremište u malom studiju: Cyril Rheims

nakon : Kada Cyril Rheims redizajnira stambene planove, njegov je cilj maksimalno povećati površinu kako bi dobio dragocjene četvorne metara u stambenom prostoru. U maniru japanskih lofta, uklanja sve zidne pohrane tako da ih premješta na tlo. Ključ za ovu ruku? Pametna platforma ispod koje skrivaju mnoge ormare različitih veličina. Izađite iz skupova, postavite minimalizam! Svi zidovi su namjerno ostavljeni goli, osim dvaju sconcesa s prigušivačima. Što se tiče namještaja, u cijelosti ga zamišlja studio Cyrila Rheimsa, koji ga zamišlja kao nerazdvojni blok: platforma služi kao pod, skladište, ali i kao mjesto za postavljanje na stol. u podnožju kreveta. Suočena s ovom golemom platformom stoji kuhinja, jednostavna, ali vrlo funkcionalna. Cyril Rheims osmislio je dugačak radni plan prema kojem Nicolas može pomaknuti hladnjak, perilicu posuđa, perilicu rublja i kuhinjski pribor zahvaljujući brojnim ormarima. U pogledu boja, arhitekt se odlučio za paletu bijelih boja pomiješanih s drvetom. Potonji donosi ugodan dodir ovom ultra-minimalističkom ukrasu, bez iskrivljavanja suvremenog duha mjesta.

Minimalistički dizajn kupaonice

Prije / poslije: Stvorite spremište u malom studiju: studiju

prije : Većina stanova u malom gradu koji su projektirani u prošlom stoljeću imaju neke nepravilne i čudne prostore. To je slučaj Nicolasovog ateljea u kojem je kupaonica potisnuta u maleni kutak, svojevrsni hodnik koji se završava na malom prostoru od nekoliko četvornih metara. Izazov je velik za Cyrilla Rheimsa, prisiljen se nositi s ovim nekonvencionalnim formatom!

Prije / poslije: Stvorite spremište u malom studiju: Cyril

nakon Nakon što je procijenio prednosti i mane, arhitekt se konačno odlučio za veliki zidani tuš, ispred kojega se nalazi viseći WC. Skladište i plan za ispraznost konačno se održavaju u preostalom prostoru, uz zid. Uvijek u interesu uštede prostora, Cyril Rheims odlučio je napraviti komad namještaja po mjeri koji se savršeno uklapa u neobične oblike prostorije, bez ometanja prometa. Svi elementi su crni, osim umivaonika, kako bi se poboljšala osobnost ove mini-kupaonice. Kako bi se nadoknadio nedostatak vanjskog svjetla, svjetiljke su opremljene podesivim prigušivačima prema želji vlasnika. Više na stranicama Cyrila Rheimsa

Video:

Podijeli S Prijateljima:
Prije / poslije: Stvorite spremište u malom studiju
⇡ Gore